KandydaciStudenciPracownicyAbsolwenci

Wydział Technologii Żywności

Kalendarium

WrzesieńMarzec
CzerwiecMajStyczeń
Wrzesień
PaździernikWrzesieńLipiecCzerwiecMarzecStyczeń
GrudzieńWrzesieńMajKwiecieńLutyStyczeń
GrudzieńWrzesieńCzerwiecStyczeń
GrudzieńLipiecCzerwiec
Październik
Marzec 2016
21 Marca 2016

Dzień otwarty !
Powitaj wiosnę z Uniwersytetem Rolniczym! Serdecznie zapraszamy na Dzień Otwarty na naszym Wydziale.
Warsztaty tematyczne od 12:30 - 15:00

 

  • „Ujawnianie „niewidek”, czyli kilka słów o podstawowych technikach mikrobiologii” – Warsztaty. (Drobnoustroje są wszechobecne. Niewidziane, towarzyszą nam w życiu od dnia naszych narodzin do śmierci. Kiedy i gdzie możemy je dostrzec?). Katedra Przetwórstwa Produktów Zwierzęcych.
    Liczebność grupy: 15
  • „Podstawy domowej produkcji sushi” – Warsztaty. (Sushi brzmi i wygląda egzotycznie. Z czego jest wytwarzane? W jaki sposób jest przygotowywane?). Katedra Przetwórstwa Produktów Zwierzęcych.
    Liczebność grupy: 15
  • „Lody – słodkości bez wyrzutów sumienia?” Produkcja lodów – Warsztaty. Katedra Przetwórstwa Produktów Zwierzęcych.
    Liczebność grupy: 15
  • „Żywność liofilizowana – nowoczesna żywność” – Wykład plus Pokaz. Katedra Chłodnictwa i Koncentratów Spożywczych.
    Liczebność grupy: 15
  • "Praca sommeliera” – Wykład. (Rozpoznawanie jakości i gatunków wina, określenie pochodzenia wina, dopasowywanie wina do potraw, konsystencja, smak i zapach wina, dobór kieliszków do wina). Katedra Technologii Fermentacji i Mikrobiologii Technicznej.
    Liczebność grupy: 15
  • „Zwiedzanie Katedry Przetwórstwa Owoców, Warzyw i Grzybów oraz prezentacja urządzenia do pomiaru barwy żywności.”
    Liczebność grupy: 15
  • „Zwiedzanie Katedry Przetwórstwa Owoców, Warzyw i Grzybów.”
    Liczebność grupy: 15
  • „Zwiedzanie Katedry Analizy i Oceny Jakości Żywności.”
    Liczebność grupy: 15

 

Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie 31-120 Kraków, Al. Mickiewicza 21, fax: 12 633 62 45, 2009-2013    Redaktor    Polityka cookies